Descripció de les activitats

Ruta a cavall (la Pobla de Benifassà): Rutes a cavall aptes per a totes les edats, recorreguts fàcils i divertits per a tota la família. Organitza: Rutes a cavall la Tinença.

Visita Pintures rupestres (Embassament): Visita guiada a les pintures rupestres de la Cova dels Rossegadors que compten amb 50 figures humanes i 30 d’animals d’art rupestre llevantí. Declarades monument historicoartístic des de 1994. Organitza: Oficina de Turisme de la Tinença.

Sortida senderista al Mas de n’Insa (la Pobla de Benifassà): Ruta senderista per descobrir la vida a les masies de la Tinença, podreu descobrir les condicions de vida dels seus antics habitants. Nivell mitjà-baix, distància 8kms, durada 4h. Organitza: Itinerantur.

Curs d’orientació bàsica per a menuts i grans (el Boixar): Curs bàsic adreçat a famílies amb nens/es a partir de 6 anys. Consta d’una classe teòrica i una pràctica per a poder-lo aplicar en la mini-cursa d’orientació. Organitza: 7pobles.com Joel Garcia- Guia de muntanya.

Mini-cursa d’orientació (el Boixar): Mini-cursa d’orientació per a tots els públics, 10 balises i un màxim de 3h per a tot el recorregut. Amb l’orientació poden participar persones de tots els grups d’edat en ser un activitat que no necessita de gran forma física per realitzar-la. Organitza: 7pobles.com Joel Garcia – Guia de muntanya.

Sortida senderista El Portell de l’Infern i el Salt de Robert (Fredes): Ruta senderista per 2 microreserves de flora i fauna d’alt valor natural. El Portell amb el seu camí de ferradura de segles d’antiguitat ens sorprendrà amb els seus paisatges. El Salt de Robert de 30m d’altura ens impressionarà per la seva bellesa. Nivell mitjà, distància 8kms, durada 4.30-5h. Organitza: 7pobles.com guia de muntanya.

Visita al Poblat Ibèric (el Ballestar): Ruta interpretativa que ens descobrirà el passat iber de la Tinença en el Poblat de la Morranda. Nivell baix, distància 3kms, durada 3 h. Organitza: Parc Natural de la Tinença.

Sortida senderista Els Til·lers i el Barranc de l’Avellanar (El Coratxà): Ruta senderista pel Barranc de l’Avellanar, un enclavament dins el Parc Natural de la Tinença de Benifassà en el qual es conserva una de les millors mostres de tiledes (Tilio-Acerion), i en què a més de til·lers apareixen espècies tan importants com oms de muntanya, aurons, avellaners, grèvols i moltes més. Nivell baix, distància 2kms, durada 3 h. Organitza: Parc Natural de la Tinença.

Marxa / Cursa popular de la Tinença (la Pobla de Benifassà): Activitat competitiva per a totes les edats en la cursa on es cronometrarà el temps dels participants. El recorregut el podeu fer corrent o caminant no hi ha cap restricció, podeu sortir a fer un gran esforç o pasejar tranquil·lament. El recorregut estarà abalisat en la seva totalitat i serà de 10kms. INSCRIPCIONS. REGLAMENT. Organitza: La Nova Fita.

Sopar popular (la Pobla): Sopar popular a base de torrada, tiquets 5 € per persona.

Ball popular, grup Almas Gemelas(la Pobla): a la mitja part Ball del Farolet i concurs de disfresses. Organitza: Associació d’empresaris de la Tinença.

Curs d’iniciació a l’escalada (el Boixar-la Pobla): Activitat de 5-6 hores d’iniciació per a totes les edats. Inclou material col·lectiu. Cal material individual, arnès, peus de gat i casc. Organitza: Marc Flos – guia d’alta muntanya.

Sortida per a menuts i grans, descoberta de l’entorn de la Tinença (el Ballestar): Activitat de 2h al voltant del Ballestar i els Estrets descobrint l’entorn natural del Parc Natural de la Tinença. Organitza: Arabogues de la Sénia.

Anuncis